Classificeer microscopie-illustraties en ontdek hoe wetenschappers vroeger te werk gingen. 

Wat ga je doen?

Op de projectpagina krijg je prachtige illustraties te zien van wetenschappers die lang geleden hun werk achter de microscoop uitvoerden. De scans variëren van handgeschreven teksten over microscopische staaltjes tot tekeningen van cellen en structuren. Eerst duid je aan of je illustraties ziet. Is er een illustratie, dan markeer je deze met een rechthoek. Zie je de naam van de maker van de illustratie, dan typ je deze over. Probeer hierbij alles letterlijk over te typen zoals je het ziet. Ten slotte voer je tags in, zodat de zoekfunctie de foto's snel terugvindt. 

Waarom doe je mee?

In de 19de eeuw werd werken met de microscoop steeds belangrijker. Publicaties over microscopie nodigden biologen, dokters, chemici en andere wetenschappers die met microscopen werken uit om bijdragen in te sturen en materiaal uit te wisselen. Die interdisciplinaire communicatie is belangrijk voor vooruitgang in de wetenschap. Jij zorgt ervoor dat belangrijke wetenschappelijke kennis en kunst door de eeuwen heen bewaard blijft en je helpt de onderzoekers te achterhalen hoe wetenschapscommunicatie er vroeger aan toe ging.

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen aan Worlds of Wonder. Je hebt enkel een computer nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Worlds of Wonder is een project van het onderzoeksprogramma Science, Technology & Society Studies (MUSTS) van de faculteit Kunst- en Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Maastricht.