Draag bij aan een onderzoek naar de insecten door de insecten op je autoruit te tellen. 

Wat ga je doen?

Je gaat rijden in je eigen auto en de insecten tellen die op je autoruit terecht komen. Ook tel je de (huis)zwaluwen die je ziet tijdens je rit. Voordat je begint, was je je autoruit goed en noteer je je GPS coordinaten van je startpunt, de temperatuur, neerslag en de windkracht. Vervolgens rij je 1 kilometer of meer op een vaste snelheid. Daarna tel je de insecten die op je autoruit zijn verschenen. Dit noteer je in het document dat je kunt vinden op de website van het project Insect Count. Vervolgens stuur je het document op naar de onderzoekers via de mail.

Je kunt meedoen aan dit project tot het eind van Augustus en je kunt zoveel ritjes registreren als je zelf wilt. 

Waarom doe je mee?

 

Sinds een aantal jaar is het aantal insecten wereldwijd afgenomen, in sommige gebieden met zelfs 80%. Er is weinig bekend over de reden voor deze afname. Door mee te doen aan dit onderzoek draag jij bij aan een beter beeld van de insectenpopulaties in Nederland en Belgie.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een autorijbewijs, basisniveau Engels en internetverbinding kan meedoen. 

 

Wie organiseert het?

Anders Pape Møller is bioloog en werkzaam aan de Université Paris-Sud. Hij is sinds 1971 bezig met het onderzoeken van vogels en andere organismen. Van zijn hand verschenen inmiddels 888 artikelen, 55 hoofdstukken en 8 boeken.

Ik doe mee

Reacties