Tel op 27, 28 en 29 januari de vogels in je tuin tijdens de twintigste editie van de Nationale Vogeltelling en help mee de Nederlandse vogels te beschermen.

Wat ga je doen?

Tijdens het telweekend op 27, 28 en 29 januari tel je gedurende een halfuur welke vogels je ziet in je tuin. De resultaten van je telling geef je door aan Vogelbescherming Nederland via de website. Als je je vooraf inschrijft, krijg je voor de telling de nodige informatie per mail opgestuurd. Inschrijven is niet verplicht, je kan ook gewoon je resultaten na de telling doorgeven, ten laatste op maandag 30 januari om 12 uur. Je kan alvast meedoen aan de vogelquiz om te kijken hoe het met jouw vogelkennis gesteld is. Ook vind je extra tips op de website

Waarom doe je mee?

Door mee te doen met deze wintertelling help je mee om een beeld te schetsen van hoe het met de typische Nederlandse vogels gesteld is. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die in Nederland woont en een tuin of terras heeft, kan meedoen. Er is ook een Belgisch vogeltelweekend voor wie vanuit een Belgische tuin wil meetellen. 

Wie organiseert het?

De Nationale Vogeltelling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.