Help andere zwangere vrouwen door vragenlijsten in te vullen over je geneesmiddelengebruik tijdens je zwangerschap. 

Wat ga je doen?

Tijdens je zwangerschap en in de eerste acht weken na de bevalling vul je elke vier weken een (korte) online vragenlijst in. Zes en twaalf maanden na de bevalling volgt nog een afsluitende vragenlijst over de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Je kan de vragenlijsten thuis invullen, via de computer, smartphone of tablet. Klik hier om je aan te melden voor de eerste vragenlijst. 

Waarom doe je mee?

Door deel te nemen aan het project BELpREG help je toekomstige zwangere vrouwen door het delen van je ervaringen. Zwangere vrouwen worden traditioneel uitgesloten voor deelname aan klinische studies. Daardoor is er geen kennis over de veiligheid van een geneesmiddel tijdens de zwangerschap wanneer het op de markt komt. Toch gebruiken zwangere vrouwen geregeld medicatie. Daarom is het belangrijk dat ervaringen van vrouwen systematisch worden bijgehouden op één plaats, bijvoorbeeld een nationaal zwangerschapsregister zoals BELpREG. Zo hopen de onderzoekers snel meer te weten te komen over de veiligheid voor moeder en kind. 

Wie kan meedoen?

Alle vrouwen die minstens 18 jaar oud zijn, Nederlands spreken, zwanger zijn en in België opgevolgd worden door een zorgverlener, kunnen zich aanmelden voor deelname. Vrouwen die Frans en/of Engels spreken, zullen vanaf december 2023 ook kunnen deelnemen. Er is geen einddatum voor BELpREG. Je meldt jezelf aan, toestemming of betrokkenheid van de arts(en) en zorgverleners is niet nodig. Je hoeft geen geneesmiddelen te gebruiken. De onderzoekers hebben in de analyses namelijk ook heel wat zwangere vrouwen nodig die niet (systematisch) geneesmiddelen nemen. Bij voorkeur meld je je zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap aan voor deelname, al kan je op gelijk welk moment in de zwangerschap starten. 

 

 

Wie organiseert het?

Michael Ceulemans is initiatiefnemer en huidig coördinator van het BELpREG zwangerschapsregister.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties