Meet giraffen op van top tot teen en help hen te beschermen.

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van het project Measuring Giraffes. Hier kan je meteen beginnen met meten. Je krijgt foto's te zien van masaigiraffen, een ondersoort die alleen in Tanzania en Kenia voorkomt. De giraffen waar jij mee werkt, leven in Tanzania. Op de foto's duid je de sleutelpunten aan: de top van de ossiconen (de hoorntjes op de kop van het dier), het punt waar de kop begint, het punt waar de nek eindigt en de uiterste tip van de hoeven. Meer hoef je niet te doen!

Waarom doe je mee?

De masaigiraffen dalen pijlsnel in aantal. Dat komt door de illegale jacht en doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Momenteel zijn er slechts 90.000 giraffen over, dat is nog maar de helft van tientallen jaren geleden. Het is dus belangrijk om de dieren gepaste bescherming te bieden. Biologen willen daarom alles over de giraffen weten, waardoor ze duizenden individuele dieren volgen van geboorte tot dood. Door mee te werken met dit project, help je de giraffen mee te beschermen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met Measuring Giraffes. Het enige wat je nodig hebt is een computer die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Measuring giraffes is een onderzoek van onder meer Derek Lee. Hij is professor aan de Universiteit van Pennsylvania en hoofdonderzoeker van het Wild Nature Institute. Momenteel focust hij in zijn onderzoek voornamelijk op masaigiraffen en andere grote zoogdieren die in versnipperde gebieden in Tanzania leven.