Hoe zag het leven eruit in Pennsylvania tijdens de Amerikaanse burgeroorlog? Transcribeer dagboeken van toen en duik in het verleden.

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Dat doe je door hier te klikken. Je krijgt scans te zien van dagboeken uit het Pennsylvania van de negentiende eeuw. Eerst duid je de zinnen aan die je wil digitaliseren, waarna je de tekst die je op de scans ziet transcribeert in de voorziene vakjes. Hierna beantwoord je de vraag of de lijn onder de tekst een grijze kleur heeft gekregen. Dat wil zeggen dat de tekst drie keer getranscribeerd is en dus volledig is verwerkt. Je kan steeds inzoomen op fragmenten van de scan. Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij de Field Guide.

Waarom doe je mee? 

De Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) was een vier jaar durend conflict waarbij de noordelijke en zuidelijke staten tegenover elkaar stonden. In 1860 werd Abraham Lincoln, die sterk gekant was tegen de slavernij, verkozen als president van de Verenigde Staten. De zuidelijke staten, toen nog voorstanders van de slavernij, keerden zich tegen de president en vormden samen de Confederate States of America. Pennsylvania behoorde destijds tot de noordelijke staten. Maar hoe zag het leven er toen uit voor de bewoners van Pennsylvania? Door dagboekfragmenten te transcriberen, help je mee om de geschiedenis tot leven te wekken. 

Wie kan meedoen?

Spreek je goed Engels, ben je geïnteresseerd in geschiedenis en is je pc verbonden met het internet? Dan kan je meedoen.

Wie organiseert het?

People's Contest Digital Archive is een project van onder meer Kevin Clair, de project-coördinator en hoofd digitale collecties aan de Penn State University Libraries.