Vul een korte vragenlijst in en je weet meteen of je een gezonde levensstijl hebt. Doe mee met dit massa-experiment naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap op 27 november.

Wat ga je doen?

Je vult online een lijst in van 15 vragen over je eet- en leefgewoontes. De vragen gaan van jouw keukengeheimen over of je rookt tot hoe vaak je sport. Je vult ook enkele vragen over jezelf in (zoals je leeftijd en woonplaats). Na afloop weet je meteen of je een 'danser', 'kunstschaatser' of eerder een 'beginnende bokser' bent. Met andere woorden: of jouw levensstijl evenwichtig is of helemaal niet.

Waarom doe je mee?

Je komt te weten of je gezond leeft, en krijgt aanbevelingen om je levensstijl te verbeteren. Het massa-experiment geeft onderzoeker Patrick Mullie een beeld van de levensstijl van de Vlamingen. Bovendien krijg je aan het eind van de vragenlijst nog twee ideeën voorgeschoteld waar je je mening over kwijt kan: moeten ongezonde producten duurder worden en/of zullen de voedingsproducenten hun producten uit eigen beweging gezonder maken? Het geeft een idee wat de Vlamingen denken over een suikertaks. 

Er wordt telkens zo'n massa-experiment opgezet naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap, waarop bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstituten en musea activiteiten organiseren. Vorig jaar draaide dat rond ons zitgedrag.

Wie kan meedoen?

Alle Vlamingen, van jong tot oud. Je hebt alleen een computer of smartphone nodig.

Wie organiseert het?

Patrick Mullie is voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is hoofdonderzoeker van het massa-experiment 2016 voor de Dag van de Wetenschap. Verder is professor Mullie lector Voedingsleer, Epidemiologie en Wetenschappelijke Onderzoeksvaardigheden aan de Erasmushogeschool Brussel en expert bij de Hoge Gezondheidsraad van België.

Ik doe mee

Reacties

Ronald.
07 Dec, 2016. 21:53
Ik had ook graag geweten of ik een gezonde levenssstijl heb. Spijtig dat het niet werkt.
Piefke.
04 Dec, 2016. 20:05
De link IK DOE MEE werkt niet. 't Was te simpel, waarschijnlijk.
wouter.
28 Nov, 2016. 08:59
ik heb de indruk dat de link om deel te nemen niet werkt, of is het project al afgelopen? groetjes.
Maite.
25 Nov, 2016. 16:16
Ik woon in Frankrijk. Wil toch graag de nieuwsbrief ontvangen en de test doen.