Maak foto's van de kust van Oostende en Koksijde en help wetenschappers om de groei van het strand in kaart te brengen.

Wat ga je doen?

Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. Je begeeft je gewoon naar het strand van Oostende Oosteroever of het strand van Koksijde met je smartphone op zak. Hier ga je op zoek naar het CoastSnap-station (te zien op de kaart hieronder). Daar open je je camera-app en plaats je je smartphone in de vaste houder, zonder in te zoomen of te flitsen. Maak vervolgens een foto en deel die met aanduiding van datum en uur op je eigen socialemediakanaal. Vergeet zeker niet om de hashtag #CoastSnapOostende of #CoastSnapKoksijde toe te voegen. 

locatie coastsnap

Waarom doe je mee?

Door zoveel mogelijk foto’s van het strand te maken vanuit het vaste CoastSnap-station, help je de wetenschappers om patronen te zoeken in de verschuiving van de waterlijn en in het strandreliëf. Met die gegevens kan de Belgische kust beter worden beschermd tegen overstromingen, die misschien wel vaker zullen voorkomen door de veranderingen in het klimaat.

Wie kan meedoen? 

Je hebt een smartphone nodig met een werkende camera om mee te kunnen doen aan CoastSnap. Het project loopt in Oostende en Koksijde en wordt in de toekomst uitgebreid langs de Belgische kust. 

Wie organiseert het?

Jelle Rondelez is geoloog, projectmanager en teamleider in het VLIZ Marine Datacentrum (VMDC).

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties