Bestudeer tropische bloemen en kom meer te weten over de mysterieuze tropische wouden van Centraal- en Zuid-Amerika. 

Wat ga je doen?

Op de website van het project krijg je afbeeldingen te zien van prachtige bloemen uit de regenwouden van Centraal- en Zuid-Amerika. Je krijgt er drie vragen over. Welke kleur hebben de bloemblaadjes, welke kleur heeft de vrucht en wat zijn de kenmerken van de andere delen van de plant? Natuurlijk moet de bloem op de afbeelding al open zijn, anders antwoord je 'nee' op de eerste vraag en krijg je meteen een andere afbeelding voorgeschoteld.

Waarom doe je mee?

Het Field Museum in Chicago wil zijn collectie van 27.000 bloemenfoto's uit het veld digitaliseren. De foto's zijn gemaakt in de tropische wouden van Centraal- en Zuid-Amerika en tonen bijna 10.000 soorten. De website van de universiteit wil graag een handige tool worden voor onderzoekers of liefhebbers om bloemen eenvoudig te identificeren. Natuurlijk help je zo ook het onderzoek naar het regenwoud een handje en maak je kennis met de vele plantensoorten in deze tropische regio's.

Wie kan meedoen?

Iedereen die een mondje Engels kan en een computer met internetverbinding ter beschikking heeft.

Wie organiseert het?

Rainforest Flowers wordt georganiseerd door onder andere Nigel Pitman. Hij is een ecoloog en natuurbeschermer met een bijzondere interesse voor Zuid-Amerikaanse wouden. Zijn onderzoek focust voornamelijk op de ecologie van bomen in het Amazonegebied.