Help mee om meldingen van fossiele vondsten te digitaliseren. Zo worden ze voor iedereen beschikbaar.

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project Sedimental Values. Je kan hier meteen beginnen met je bijdrage. Links in het scherm zie je scans van documenten. Deze pagina's komen van logboeken waarin metingen en andere belangrijke informatie werden gedocumenteerd. Er worden zowel tekst als tekeningen afgebeeld. Je zal verschillende metingen zien op de pagina's. Degene met een handgeschreven notitie mag je negeren. Eerst teken je een roze kader rond de driepuntsmetingen die je zal transcriberen. Een driepuntsmeting bestaat uit drie samengevoegde individuele metingen met als hoofding 'Px', 'Dt' en 'Tub'. Je geeft de metingen in in de voorziene vakjes. Na de driepuntsmeting zal je ook de tweepuntsmeting transcriberen, nadat je er een groene kader rond hebt getekend. Je kan steeds terecht bij de Field Guide als je meer informatie wil of hulp nodig hebt.

Waarom doe je mee?

Te midden van een stedelijk gebied in Los Angeles, Californië (de Verenigde Staten) werd een fossiele site gevonden, de La Brea Tar Pits. De site behoort tot één van de bekendste en rijkste ter wereld en bestaat uit fossielen die stammen uit het laat pleistoceen. Paleontologen verzamelen al sinds 1913 fossielen uit deze site. Wanneer zulke vondsten worden gedaan, wordt er in een logboek informatie genoteerd. Een deel van die informatie gaat over hoe het fossiel exact in de grond lag. Er werden al talrijke fossielen opgegraven met bijhorende data, waardoor het een gigantische uitdaging is voor musea en wetenschappelijke instituten om die data volledig het digitale tijdperk in te loodsen. Hier komt jouw hulp dan ook goed van pas. 

Wie kan meedoen?

Iedereen kan meedoen met Sedimental Values. Je hebt een pc nodig met internetverbinding en aangezien het project opgesteld is in het Engels, begrijp je best ook wat Engels.

Wie organiseert het?

Sedimental Values is een project van onder meer Aisling Farrell. Zij is een van de projectleiders van het La Brea Tar Pits Museum en ze behaalde haar Master in Biologie aan het Imperial College in Londen. De verzameling waar zij over waakt bestaat uit meer dan 3,5 miljoen fossielen en bijhorende notities. .