Met deze app heb je als zwangere vrouw altijd een dokter bij de hand met een antwoord op je vragen. Deel er je eigen ervaringen en help het onderzoek naar zwangerschap.

Wat ga je doen?

Je downloadt de app gratis op je iPhone (een Android-versie is er nog niet). De applicatie bevat foto's van elk stadium van de zwangerschap, zodat je kan volgen wat er in jouw baarmoeder gebeurt. Verder vind je er vragen die je kan stellen bij je volgende doktersbezoek, een checklist met spullen die je nodig hebt voor de baby en voor je eventuele ziekenhuisverblijf en week per week interessante artikels en tips, goedgekeurd door dokters. Je eigen zwangerschap kan je monitoren met een tracker voor babyschopjes, voor je gewicht en bloeddruk en voor weeën. Ten slotte kan je foto's van je groeiende buik uploaden en er is een forum waar jij en andere zwangere vrouwen elkaar kunnen helpen.

Waarom doe je mee?

Een zwangerschap brengt veel vragen en onzekerheid met zich mee. In de app vind je wetenschappelijk verantwoorde antwoorden. Bovendien is het leuk om je eigen zwangerschap op te volgen en je 'zwangerschapsdagboek' te bewaren voor later. Daarmee help je ook de wetenschap. De onderzoekers achter de WebMD Pregnancy app willen met de data die jij en andere zwangere vrouwen invoeren inzicht krijgen in zwangerschap bij vrouwen met een verschillende achtergrond.

Wie kan meedoen?

Zwangere vrouwen ouder dan 17 met een behoorlijke kennis van het Engels. 

Wie organiseert het?

De applicatie is een initiatief van de populairwetenschappelijke uitgever WebMD en de Amerikaanse onderzoeksinstelling Scripps Translational Science Institute.