Hoe goed kunnen mensen en dieren met elkaar overweg in een stad? Analyseer beelden van wilde dieren in Indianapolis en bestudeer de impact van de mens op zijn omgeving. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt links op je scherm foto's te zien die gemaakt zijn door cameravallen. Rechts op je scherm kan je kiezen uit een lijst met veelvoorkomende dieren in de stad. Heb je geen idee welk dier je ziet, dan kan je ook selecteren op bepaalde kenmerken, zoals de ogen, staart of het vachtpatroon. Op sommige foto's lijkt er op het eerste gezicht geen dier te staan. Dat komt omdat dieren die in de stad leven vaak meester zijn in zich onzichtbaar maken. Gebruik de contrast- en zoom-opties om zeker te zijn dat je niets mist. Denk je dat je een uniek dier hebt gespot? Geef dit dan aan door op 'highlight' te drukken. Als je verder nog informatie nodig hebt, kan je steeds terecht bij de Field Guide.

Waarom doe je mee?

De stad heeft ongetwijfeld een impact op het gedrag en leven van allerlei dieren. Hoe groot die impact is en hoe goed dieren zich aanpassen aan een leven in de stad, is nog niet bekend. De onderzoekers achter het project The Indy Wildlife Watch willen weten welke diersoorten er in de stad leven, welke routes ze afleggen, welk type van schuilplaats ze gebruiken en of ze interacties met elkaar aangaan. Om deze vragen te beantwoorden, werden cameravallen geïnstalleerd die een foto maken wanneer ze beweging detecteren. Jouw hulp is nodig om de beelden te bekijken en te analyseren. 

Wie kan meedoen?

Heb je een pc die verbonden is met het internet, hou je van dieren en begrijp je Engels? Dan kan je meedoen met The Indy Wildlife Watch.

Wie organiseert het?

The Indy Wildlife Watch is een project van onder meer Julia Angstmann. Zij is ecoloog en is gespecialiseerd in de ecologie van plantenfysiologie en ecosystemen. In haar onderzoek bestudeert ze welke impact de mens heeft op ecosystemen en diversiteit van dieren en planten.