Hoe ziet het microbioom van de Vlaamse vrouwen eruit? Vul vragenlijsten in en stuur staaltjes op om te ontdekken welke bacteriën er in en op jouw lichaam leven. 

Wat ga je doen?

Eerst registreer je je op de website. Meteen nadat je je hebt aangemeld, krijg je vijf korte vragen. Op basis van deze vragen selecteren de onderzoekers in de komende dagen en weken 200 vrouwen die kunnen deelnemen aan de eerste fase van het onderzoek. Ben je geselecteerd? Dan krijg je een uitgebreide vragenlijst om in te vullen. De vragen gaan voornamelijk over je levensstijl, om die te linken aan de resultaten in het lab. Hierna krijg je een testkit opgestuurd. Op bepaalde momenten in je cyclus neem je monsters van je vagina, huid en speeksel. Het nemen van de staaltjes doet geen pijn en er is geen speciale ervaring voor nodig. Er zit een brochure bij de testkit voor meer informatie over hoe je de monsters het best neemt. Je stuurt de monsters hierna via de post op naar het lab. Hier zijn twee momenten voor voorzien. De verzendingskosten worden overigens volledig terugbetaald. Aan het einde van het onderzoek ontvang je een overzicht van je eigen unieke microbioom.

Waarom doe je mee?

Meedoen met het project Isala is baanbrekend onderzoek vooruithelpen. De meest innovatieve technologie wordt gebruikt om de gezondheid van de Vlaamse vrouw in kaart te brengen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen bacteriën die resistent zijn voor antibiotica, blaasontstekingen en vruchtbaarheidsproblemen. Ook help je mee om enkele taboes te doorbreken. Bovendien krijg je een aantal exclusieve cadeautjes en ontvang je je persoonlijke resultaten als je dat wil. Er wordt natuurlijk ook veel zorg besteed aan je privacy. 

Wie kan meedoen?

Ben je een vrouw, ben je ouder dan 18 jaar en vind je van jezelf dat je gezond bent? Dan kan je meedoen met Isala. Je kan je inschrijven tot en met 5 april. 

Wie organiseert het?

Sarah Lebeer is als moleculair microbioloog verbonden aan de Universiteit Antwerpen

Ik doe mee

Reacties