Help bezoekers de weg vinden naar jouw kantoor, een balie of de blbliotheek door routebeschrijvingen in te voeren van openbare gebouwen. 

Wat ga je doen?

Je registreert je met je e-mailadres op de website van het project SoleWay. Als je aangemeld bent, kan je via tekstbeschrijvingen (in het Nederlands of het Engels) indoor-routes aanmaken van bijvoorbeeld de ingang van het gebouw tot net voor de deur van jouw kantoor, de vergaderzaal, een treinperron of de bar. Andere SoleWay-gebruikers kunnen jouw route dan eenvoudig raadplegen, ook zonder zich te registreren. Je kan ook indoor routes in kaart brengen die buiten België of Nederland liggen. 

Waarom doe je mee?

Dankzij jouw bijdrage help je anderen de weg te vinden in openbare gebouwen. Jij kan ook routes van andere gebruikers raadplegen om de weg te vinden. Stel, je hebt een sollicitatiegesprek of moet naar een klaslokaal en vind de weg maar met moeite doorheen het gebouw. Met het resultaat dat je hopeloos te laat bent. De onderzoekers van SoleWay willen hier komaf mee maken door indoor-routebeschrijvingen te creëren die door iedereen raadpleegbaar is. Zo hoeft niemand nog verloren te lopen in een openbaar gebouw. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding. 

Wie organiseert het?

Nico Van de Weghe is professor geomatica (vakgroep geografie) aan de Universiteit Gent, gespecialiseerd in geografische informatiewetenschappen.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Geef hier de karakters uit de afbeelding in.

Reacties