Help mee dieren te identificeren op foto's van de Hoge Veluwe en draag bij aan ecologisch onderzoek.

Wat ga je doen?

Je krijgt series van foto's te zien van de wilde dieren die leven op de Hoge Veluwe. De foto's zijn gemaakt door cameravallen. Eerst druk je op het play-symbool linksonder, waarna je de volledige foto-sequentie te zien krijgt. Rechtsonder kan je ook in- of uitzoomen en de foto's draaien of bewegen. Heb je alle foto's bekeken, dan classificeer je de soorten één voor één. Rechts in het scherm vind je een lijst met mogelijke diersoorten. Zijn er geen dieren te vinden op de foto, dan druk je op 'empty'. Het kan soms moeilijk zijn om verschillende soorten van elkaar te onderscheiden. Daarom hebben de onderzoekers bovenaan in het scherm enkele opties gegeven met foto's voor wanneer je twijfelt. Er is ook een veldgids beschikbaar, rechtsboven in het scherm. 

Waarom doe je mee?

Door de dieren te identificeren draag je bij aan belangrijk ecologisch onderzoek. Bovendien leer je de wilde dieren in de Hoge Veluwe beter kennen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een wildmonitoringsnetwerk van tientallen camera’s die dag en nacht de activiteit van de dieren in het Park registreren. Het cameranetwerk levert jaarlijks meer dan een miljoen foto's op. Natuurlijk kunnen de onderzoekers deze foto's niet allemaal alleen verwerken, waardoor ze jou nodig hebben.

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met Snapshot Hoge Veluwe. Je hebt alleen een computer nodig die verbonden is met het internet. 

Wie organiseert het?

Jakob Leidekker is hoofd bedrijfsvoering van het Nationale Park Hoge Veluwe. Ook leidt hij het project Snapshot Hoge Veluwe, dat de wilde dieren in het park bestudeert.

Ik doe mee

Reacties