Transcribeer observaties van burgerwetenschappers en leer meer over het nest van de mus.

Wat ga je doen?

Je gaat eerst naar de website van het onderzoek. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt links op je scherm scans te zien van steekkaarten die door burgerwetenschappers zijn ingevuld. Op de kaartjes staat allerlei info, zoals de vogelsoort, de locatie, datum van observeren, enzovoort. Jij focust tijdens deze taak enkel op het deel 'Nest Site' (nestgebied). Rechts op je scherm selecteer je het antwoord dat het best past bij wat je op de kaarten ziet. Heb je extra informatie nodig of wil je rustig lezen hoe je het project het best aanpakt? Dan kan je steeds terecht bij de Field Guide. 

Waarom doe je mee?

Het Cornell Lab of Ornithology beschikt over meer dan 300.000 observaties van nesten. Deze observaties werden gemaakt tijdens het North American Nest Record Card Program, dat van 1960 tot 2000 plaatsvond. De observaties komen van burgerwetenschappers, die de vogels en hun nesten bestudeerden. Deze schat aan informatie is allemaal handgeschreven en om de data beter toegankelijk te maken, is een heuse transcriptie-marathon aan de gang. Jij kan deze waardevolle informatie mee helpen transcriberen, zodat biologen meer te weten kunnen komen over de nesten van Noord-Amerikaanse vogels, ook mussen, in dit geval. 

Wie kan meedoen?

Meedoen kan als je Engels begrijpt. Ook heb je een pc nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Nest Quest Go is een onderzoek van onder andere Becca Rodomsky-Bish. Zij is de archivaris van de historische nestbeschrijvingen en is verbonden aan het Cornell Lab of Ornithology van de Universiteit van Cornell. Ze studeerde antropologie en omgevingswetenschappen.