Beschrijf foto's van wilde dieren in Kenia en help mee om het leven in de reservaten te beschermen.

Wat ga je doen?

Je bekijkt hier plaatjes van wilde dieren in Kenia - van eekhoorns over zebra's en giraffen tot nijlpaarden. De foto's zijn gemaakt met automatische camera's die tussen twee reservaten zijn geplaatst. Jij identificeert de dieren die je ziet en duidt hen aan in de lijst door op de passende naam te klikken. Geef ook aan hoeveel dieren je ziet. Daarna duid je hun gedrag aan. Staat het dier, eet het, beweegt het of is het in interactie met andere dieren? Je doorloopt deze stappen voor elk dier dat je spot. Zie je niets? Dan laat je dat ook weten aan de onderzoekers door te klikken op 'Nothing here'. 

Waarom doe je mee?

Giraffen zijn de iconen van Afrika. Ze komen nergens anders voor op aarde. Ze spelen een erg nuttige rol in het ecosysteem, want ze verspreiden allerlei zaden en maken habitats vrij voor andere soorten. Jammer genoeg zijn giraffen erg gevoelig voor klimaatverandering. Wildwatch Kenya focust op de Somalische giraf (Giraffa camelopardalis reticulata), omdat de populatie van deze soort met maar liefst 70 procent is gedaald over de afgelopen 20 jaar. De oorzaken hiervan zijn habitatverlies, -fragmentatie en stroperij. Jij kan helpen om de populatiedaling te stoppen door giraffen te tellen via dit project.

Wie kan meedoen?

Heb je een computer met internetverbinding en een voorliefde voor giraffen? Dan ben je welkom om mee te doen met Wildwatch Kenya.

Wie organiseert het?

David O'Connor is de hoofdonderzoeker van Wildwatch Kenya. Hij werkt als onderzoeker aan het Instituut voor Conservatie-onderzoek van San Diego Zoo Global.