Woon je in Vlaanderen en wil je mee helpen innoveren? Word Meemaker en test de nieuwste trends in technologie nog voor ze op de markt komen. 

Wat ga je doen?

Je kiest uit de vele projecten van Maak dat mee. Je hebt keuze tussen een hele waslijst aan onderwerpen, gaande van nieuwe technologie voor online shopping over hiernieuwbare energie tot slimme steden. Je kan zowel offline als online meedoen: bij sommige projecten krijg je een vragenlijst die je thuis kan invullen, bij andere projecten sla je een babbeltje met de onderzoekers, voer je een veldtest uit of doe je mee aan een brainstorm met andere deelnemers. Ben je overtuigd? Schrijf je dan hier in. Je wordt vervolgens opgenomen in de mailinglijst. Is er een project waarvoor jij in aanmerking komt, dan krijg je een mailtje met een uitnodiging om deel te nemen. Je hoeft niet aan alle projecten waarvoor je wordt uitgenodigd mee te doen. Sla je er eentje over, dan ben je daarna nog steeds welkom. 

Waarom doe je mee?

Je test de nieuwste technologietrends nog voor ze op de markt worden uitgerold. Zo ben je helemaal mee met wat er nieuw is in de technologische wereld. Doe je mee aan offline-onderzoek, dan krijg je steeds een bedankje. Ook leer je bij de offline-onderzoeken de wetenschappers achter de projecten en de andere deelnemers kennen. De brainstorms zijn vaak waardevol omdat je kan discussiëren over de nieuwste technologieën. 

Wie kan meedoen?

Je hebt geen voorkennis nodig om mee te doen aan Maak dat mee, enkel een gezonde, kritische blik. Om mee te doen aan de online bevragingen heb je een computer met internetverbinding nodig. Je moet wel zestien of ouder zijn om Meemaker te worden. 

Wie organiseert het?

Maak dat mee is een project van Living Labs, het team binnen Imec dat bedrijven helpt om hun nieuwe technologie te testen. Imec is een onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie, gevestigd in Leuven.