Kunnen we duurzame wolkenfabrieken bouwen boven de zee om de aarde af te koelen en de opwarming van ons klimaat tegen te gaan? Debatteer mee met jouw beste ideeën van 12 tot 30 juni via Cool Down the Planet.

Wat ga je doen?

Begin maar al te brainstormen, want jouw ideeën zijn van harte welkom in dit project. Cool Down the Planet wil onderzoeken of het mogelijk is om een wolkenfabriek te ontwerpen boven de oceanen om de planeet af te koelen. In deze challenge zijn er verschillende 'subchallenges' om over te debatteren, namelijk: 'Hoe zie jij het bleken van wolken?', 'Hoe kunnen we dit project praktisch gezien ontwikkelen en implementeren?', 'Wat zijn de risico's van het bleken van mariene wolken?' en 'Moet er een wereldwijd protocol komen voor geo-engineering?'. Log in op de website en debatteer mee.

Waarom doe je mee?

De opwarming van de aarde is een globaal probleem dat steeds urgenter wordt. Een witte wolkenfabriek boven de oceaan biedt misschien een oplossing. Witte oppervlakten beschermen het best tegen opwarming in tegenstelling tot andere kleuren. Witte wolken kunnen zonnestralen van de aarde weg reflecteren. Kunnen we, op een ecologische manier, een sluier boven de oceaan creëren om onze blauwe planeet te beschermen? Zo ja, wie gaat hiervoor betalen en wat is de kostprijs? Jij kan mee debatteren en misschien wel een oplossing bedenken voor de opwarming van de aarde. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met innovatieve ideeën over dit onderwerp. Er zijn geen specifieke voorwaarden. Je moet gewoon enthousiast zijn over dit onderwerp en een mondje Engels praten, want de communicatie verloopt volledig in het Engels. 

Wie organiseert het?

Herman Russchenberg is professor Atmospheric Remote Sensing en hoofd van het departement Geowetenschappen en Remote Sensing. Ook is hij directeur van het TU Delft Klimaatinstituut.

Ik doe mee

Reacties