Welke schelpen vind je op het strand? Hoeveel soorten zeewier telt onze kust? Welke insecten leven er in de duinen? Kom op 8 mei naar de Belgische kust en doe mee met het eerste wetenschapsfestival aan zee. 

Wat ga je doen?

Kijk op de website van het festival ZEEKERWETEN naar het programma, en kies wat je wilt doen. Schrijf je in als dat nodig is. Trek op zondag 8 mei naar de kust en neem deel aan één of meerdere activiteiten, tussen 10u en 16u. Zo kun je ontdekken welke dieren en planten er allemaal leven in de polders, duinen, in het zeewater en aan het strand. Gepassioneerde experts leren je de nodige tools en trucs om het zeeleven te herkennen. Zo kan je bijleren over het leven aan de haven, zeewieren en zangvogels leren herkennen of op stap gaan met een garnaalkruier. 

Waarom doe je mee?

Aan de Noordzee krioelt het van het leven. Van kwallen en schelpen over zeeanemonen tot plankton. In het Belgische gedeelte van de Noordzee, eveneens het grootste natuurgebied van het land, vind je in totaal zo'n 2.000 planten- en diersoorten. Het is belangrijk om het zeeleven te beschermen, zodat we er nog lang van kunnen genieten. Door mee te doen met ZEEKERWETEN leer je dit unieke stuk natuur beter kennen en help je mee om het te beschermen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die op zondag 8 mei naar de kust wil komen. Let op: voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Wie organiseert het?

ZEEKERWETEN is een initiatief van VLIZ, Natuurpunt, Scivil, INBO, Eos Wetenschap, Strandwerkgroep, Provincie West-Vlaanderen, Horizon Educatief, MEC, WWF-Rangerclub, VOC, Duinenhuis, UGent, ILVO en de Vlaamse Overheid. Een initiatief in het kader van LifeWatch Belgium.