Classificeer de geluiden van Australische kikkers en help om hen te beschermen. 

Wat ga je doen?

Je surft eerst naar de website van het project. Je zal korte audiofragmenten te horen krijgen die ongeveer 30 seconden duren. De fragmenten kunnen kikkergeluiden bevatten, maar ook andere geluiden. Het is jouw taak om aan te duiden welke kikkersoort(en) je hoort. Je gebruikt best een hoofdtelefoon. In de Field Guide krijg je informatie over hoe je de verschillende kikkersoorten exact kan herkennen aan hun geluiden. 

Waarom doe je mee?

Kikkers doen het vandaag niet goed. Overal ter wereld zijn hun aantallen sterk gedaald. In Australië zijn talloze soorten uitgestorven, terwijl er 37 op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Verschillende factoren, zoals ziekten, het vernielen van hun territorium, vervuiling en klimaatverandering, zijn de grote schuldigen. Door hun geluiden te helpen bestuderen en classificeren, help je mee om hun verdeling beter te begrijpen en draag je bij aan hun bescherming op lange termijn. 

Wie kan meedoen?

Iedereen kan deelnemen aan Frog Find. Je hebt een pc nodig die verbonden is met het internet en begrijpt best wat Engels. 

Wie organiseert het?

Frog Find is een project van onder meer Alex Callen. Zij is postdoctoraal onderzoeker en conservatiebioloog aan de School of Environmental and Life Science aan de Universiteit van Newcastle. In haar onderzoek focust ze op hoe bedreigde amfibieënsoorten omgaan met stressoren uit hun omgeving.