Help mee om de populatie Australische verwilderde honden in toom te houden. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project Dingo? Bingo! Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt dan links op je scherm foto's te zien die gemaakt zijn door cameravallen. Zie je een dier op een van de foto's, dan duid je dat aan. Je kan kiezen uit de lijst van dieren rechts op je scherm. Niet enkel dingo's zijn belangrijk, maar ook andere dieren. Wanneer je een dingo spot, geef je aan of hij een halsband draagt. Ook duid je aan of het een mannetje of vrouwtje is. Zie je geen dier? Dan geef je dat ook aan door te klikken op 'None'. Je kan steeds terecht bij de Field Guide als je verder nog informatie nodig hebt. 

Waarom doe je mee?

Dingo's mogen er dan schattig uitzien, toch zijn ze gevaarlijk voor de mens en brengen ze schade toe aan boerderijdieren. Daarom proberen de Australiërs de dingopopulatie in toom te houden. In dit onderzoek wordt er getest of de verwilderde honden weggejaagd kunnen worden door geuren en geluiden. Via cameravallen kan er gekeken worden of het experiment geslaagd is. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een pc en een internetverbinding kan deelnemen. Je hebt wel kennis van het Engels nodig. 

Wie organiseert het?

Dingo? Bingo! is een project van onder meer Neil Jordan. Hij is als professor verbonden aan de Universiteit van New South Wales en werkt als conservatiebioloog. In zijn onderzoek focust hij op geurcommunicatie tussen wilde vleeseters.