Speel spelletjes met je kind en help mee om erachter te komen waarom baby's lachen.

Wat ga je doen?

Je maakt een profiel aan voor jezelf en je baby op de projectwebsite. Je zal een reeks van korte spelletjes spelen met je baby. Daarvoor volg je een vooraf gegeven script. Je probeert verschillende grapjes uit terwijl je de interactie met je kind met je webcam filmt. Je herhaalt de grapjes enkele keren, zodat het leerproces van je baby duidelijk wordt. De onderzoekers zullen vervolgens de video bestuderen om na te gaan welke rollen het engagement van de ouders en de timing van van de grapjes spelen bij het lachen van je kind. 

Waarom doe je mee?

De hoofdonderzoeker, Caspar Addyman, wil weten of het herhaaldelijk vertellen of uitvoeren van een grapje het lachen van baby's beïnvloedt. Meer in het algemeen wil hij achterhalen welke rol lachen speelt in het leerproces. Een van Addymans verklaringen is dat baby's lachen om het engagement van anderen in hun leerproces te belonen. Met andere woorden: baby's belonen het leren van nieuwe dingen met een lach om ervoor te zorgen dat ze nog meer nieuwe dingen kunnen bijleren. Baby's worden dus vrolijk van sociale interacties waarbij ze aandacht krijgen van anderen.

Wie kan meedoen?

Je kan meedoen met het Baby Laughter Project als je baby 3 maanden tot 2,5 jaar oud is. Je hebt een webcam nodig om de interactie met je baby te filmen. Het onderzoek duurt alles bij elkaar zo'n 20 minuten.

Wie organiseert het?

Caspar Addyman is een ontwikkelingspsycholoog aan de Universiteit van Londen en de hoofdonderzoeker van het Goldsmiths Infant Lab.

Ik doe mee

Reacties