Ben je weleens ten gevolge van een ongeluk in het ziekenhuis beland? En heb jij vanuit die ervaring een vraag waar de medische wetenschappen iets mee kan? Stuur je vraag dan op via het Tell Us project!

Wat ga je doen?

Je surft naar de website van Tell Us. Het project is internationaal, dus je kunt alleen in het Engels of Duits je bijdrage inleveren. Op de website registreer je en beantwoord je een paar vragen over wie je bent. Daarna kun je je vraag invullen tezamen met een korte uitleg over hoe je tot deze vraag bent gekomen. Ten slotte stuur je 'm in en kun je kiezen of je je vraag wilt delen met anderen of dat je m prive houdt. Via de nieuwsbrief kun je op de hoogte gehouden worden van de voortgang en resultaten van het onderzoek. 

Waarom doe je mee?

Patienten kunnen vanuit hun eigen ervaring de medische wetenschap interessante input geven voor nieuw onderzoek. Maar de onderzoekers zijn ook op zoek naar medisch deskundigen die niet mee werken aan wetenschappelijk onderzoek. Zij kunnen namelijk ook veel bijdragen vanuit hun perspectief. Door op zoek te gaan naar de vragen die zij hebben, kan de medische wetenschap zichzelf vernieuwen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die internet heeft en redelijk goed Engels kan.

Wie organiseert het?

Dr. Benjamin Missbach is de hoofdcoordinator van het project 'Tell us!'. Hij is verbonden aan The Ludwig Boltzmann Society in Wenen, Oostenrijk.

Ik doe mee

Reacties