Tel de hele maand juli vlinders in je tuin en geef je resultaten door aan Natuurpunt.

Wat ga je doen?

Eerst download je de zoekkaart zodat je de vlinders kan herkennen. Daarna kan je beginnen met tellen. Kies een plekje in je tuin en noteer gedurende precies vijf minuten alle vlinders die je ziet. Zie je er geen, dan is het zeker ook interessant om dat te noteren en door te geven. Je kunt één keer vijf minuten tellen, maar ook meerdere keren. Je kan je meldingen doorgeven van zaterdag 4 juli tot en met zondag 26 juli. 

Waarom doe je mee?

Je helpt Natuurpunt een handje mee door de vlinders te tellen die in je tuin rondvliegen. Zo krijgen zij een overzicht van welke soorten het goed doen en welke soorten het wat minder doen. Je maakt je tuin alvast vlindervriendelijk door een variatie aan planten en bloemen te voorzien. Vlinders hebben planten en bloemen nodig om van te eten, in te schuilen en eitjes op af te zetten. Je gebruikt ook het best zo weinig mogelijk insecticiden. Hier vind je meer informatie over hoe je de diertjes kan helpen.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een tuin, balkon of terras mag meedoen met de Grote Vlindertelling. Heb je zelf geen tuin? Dan mag je gerust gaan tellen in de tuin van vrienden of familie. 

Wie organiseert het?

Wouter Vanreusel is bioloog en hoofd van de cel natuurstudie bij de Vlaamse vereniging voor natuurbehoud Natuurpunt. Hij coördineert er onder meer www.waarnemingen.be, het grote vlinderweekend en de meetnetten.

Ik doe mee

Reacties