Tel de hele maand juli vlinders in je tuin en geef je resultaten door aan Natuurpunt.

Wat ga je doen?

Eerst download je de zoekkaart zodat je de vlinders kan herkennen. Je kan ook het overzicht bekijken op de website van Natuurpunt. Daarna kan je beginnen met tellen. Je wandelt een kwartiertje door je tuin en noteert alle vlinders die je tegenkomt. Je kiest het best een zonnig moment uit,  dan zal je de meeste vlinders kunnen zien. Zie je helemaal geen vlinders, dan meld je precies dat op je formulier. Je kan je meldingen doorgeven van zaterdag 6 juli tot en met zondag 28 juli. 

Waarom doe je mee?

Je helpt Natuurpunt een handje mee door de vlinders te tellen die in je tuin rondvliegen. Zo krijgen zij een overzicht van welke soorten het goed doen en welke soorten het wat minder doen. Je maakt je tuin alvast vlindervriendelijk door een variatie aan planten en bloemen te voorzien. Vlinders gebruiken flora om van te eten, in te schuilen en eitjes op af te zetten. Je gebruikt ook het best zo weinig mogelijk insecticiden. Hier vind je meer informatie over hoe je de diertjes kan helpen.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een tuin, balkon of terras mag meedoen met de Grote Vlindertelling. Heb je zelf geen tuin? Dan mag je gerust gaan tellen in de tuin van vrienden of familie. 

Wie organiseert het?

Wouter Vanreusel is bioloog en hoofd van de cel natuurstudie bij de Vlaamse vereniging voor natuurbehoud Natuurpunt. Hij coördineert er onder meer www.waarnemingen.be, het grote vlinderweekend en de meetnetten.

Ik doe mee

Reacties