Hou je van drones en wil je graag het zwerfvuilprobleem aanpakken? Kom dan naar de vliegdagen in augustus en help mee de rivieren schoon te houden.

Wat ga je doen?

Je schrijft je eerst in via de website van het project. De vliegdagen vinden plaats op 2 augustus in Gent, op 13 augustus in Oudenaarde, op 19 augustus in Avelgem en op 27 augustus in Dendermonde. Tijdens zo'n vliegdag kun je kennismaken met drones en onder begeleiding een vlucht langs de Schelde uitvoeren. Je maakt ook beelden van de Schelde-oevers. Zo help je mee om het zwerfafval in kaart te brengen. Heb je zelf een drone? Dan kun je zelfstandig onderzoek uitvoeren en de beelden mailen naar hanne@river-cleanup.org.

Waarom doe je mee?

Het project Waste Watchers zet drones en artificiële intelligentie in om te bestuderen waar zwerfafval zich ophoopt langs de Schelde. De drones vliegen langs de oevers en maken beelden die achteraf geanalyseerd worden door artificiële intelligentie die zwerfafval herkent. Met deze informatie wordt dan een handige kaart gemaakt.  

Wie kan meedoen?

Iedereen die naar de vliegdagen in Gent, Oudenaarde, Avelgem of Dendermonde kan komen. Je hoeft geen eigen drone te hebben, maar dat mag wel. 

Wie organiseert het?

Klaas Pauly is sinds 2017 onderzoeker en dronespecialist bij VITO, afdeling Aardobservatie.

Ik doe mee

Reacties