Weet jij waar je pancreas ligt? En je achillespees? Duid alle organen aan op een blinde kaart en help de wetenschap.

Wat ga je doen?

Surf naar de projectpagina. Daar vragen de onderzoekers je om de verschillende organen aan te duiden op een blinde kaart van het lichaam. Ten slotte wordt je ook wat persoonlijke informatie over jezelf gevraagd, zoals je geslacht, leeftijd, beroep en wanneer je voor het laatst naar de dokter bent geweest. Alle informatie die je geeft, blijft anoniem en vertrouwelijk. De onderzoekers raden je aan om het project op een laptop of computer uit te voeren, omdat het formaat niet geoptimaliseerd is voor smartphones. 

Waarom doe je mee?

Dit onderzoek wil nagaan hoeveel gewone burgers weten over hun lichaam, meer bepaald waar alle organen zich precies bevinden. Ook willen de wetenschappers graag weten of je leeftijd, geslacht en woonplaats een invloed hebben op je anatomische kennis en of je meer over je lichaam weet als je recent nog bij de dokter bent geweest. Ten slotte willen de wetenschappers achterhalen of mensen die in de gezondheidszorg werken meer weten over anatomie dan de gemiddelde burger. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen aan dit project. Je werkt het best via een computer. Ook heb je enige kennis nodig van het Engels.

Wie organiseert het?

Adam Taylor is de hoofdonderzoeker van dit project. Hij is de directeur van het Clinical Anatomy Learning Centre en is professor Anatomie aan de Lancaster Medical School. In zijn onderzoeken focust hij op rheumatologie, microscopische anatomie, medische educatie en medische geschiedenis.