Classificeer foto's gemaakt door wildcamera's in Tanzania en help mee de Afrikaanse dieren te beschermen.

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Dat kan je doen door op deze link te klikken. Je zal foto's zien van wilde dieren aan de linkerkant van je scherm. Die zijn gemaakt door een van de honderden cameravallen die over in het natuurpark Grumeti verspreid zijn. De foto's komen vaak in reeksen van twee of drie. Je bekijkt deze reeks best helemaal. Navigeren door de foto's kan via de pijltjes. Je kan ook inzoomen of foto's roteren. Rechts duid je aan om welk dier het gaat. Je kan meteen een soort aanklikken, of selecteren op patroon, kleur, grootte en andere eigenschappen. Heb je meer informatie nodig, dan kan je terecht in de Field Guide. 

Waarom doe je mee?

Singita Grumeti is een deel van de Serengeti in Tanzania. In het park zijn prachtige dieren en planten te vinden. Tijdens de eeuwwisseling werd het park geplaagd door illegale stroperij en de komst van invasieve plantensoorten, waardoor het voortbestaan van de dieren werd bedreigd. Hun aantallen daalden snel. In 2002 werd Grumeti Fund opgericht door de filantroop Paul Tudor Jones, om het gebied te beschermen. Het gebied is nu uitgerust met honderden wildcamera's, om de dieren die er wonen te monitoren. Jij kan deel uitmaken van het herstel van het gebied door te helpen met het classificeren van de beelden. 

Wie kan meedoen?

Iedereen kan deelnemen. Je hebt enkel een pc nodig die met het internet verbonden is en je begrijpt best wat Engels.

Wie organiseert het?

Snapshot Grumeti is een project van onder meer Noel Mbise. Hij is ecoloog en kwam in 2015 bij het Singita Grumeti Fund. Daarvoor werkte hij zes jaar mee aan de conservatie van nationale parken in Tanzania. In 2014 behaalde hij zijn master in International Environmental Policy aan Het Monterey Institute of International Studies in Monterey, California.