Duid aan welke dieren je op de camerabeelden spot en help mee hen te beschermen. 

Wat ga je doen?

Je gaat eerst naar de website van het project. Dat kan je doen door hier te klikken. Je krijgt op de projectwebsite foto's te zien die gemaakt zijn met cameravallen. Op de beelden komen allerlei wilde dieren voorbij. Het is jouw taak om deze dieren te identificeren. De eerste vraag waarop je moet antwoorden is of je op de beelden een dier, mens of vuur ziet. Is het antwoord ja, dan geef je meer details. Je kan inzoomen op de foto's en als je meer informatie nodig hebt over hoe je de dieren moet identificeren, dan kan je steeds terecht bij de Field Guide.

Waarom doe je mee?

Het doel van Snapshot LEC is om meer te weten te komen over de wilde kattenpopulatie, zoals de luipaarden, en andere grote roofdieren in Afrika. Zo willen de wetenschappers weten hoeveel prooidieren er rondlopen en hoeveel jonge en oude dieren er zijn. Zo kunnen ze inschatten hoe goed het met hen gaat. De resultaten zullen vergeleken worden met de data van andere soortgelijke studies om tot nog betrouwbaardere conclusies te komen.

Wie kan meedoen?

Heb je een pc die met het internet verbonden is en spreek je een mondje Engels? Dan kan je deelnemen aan dit project.

Wie organiseert het?

Snapshot LEC is een onderzoek van onder meer Monica Schiess-Meier. Zij is de oprichter en directeur van LEC. In haar carrière focust ze op conservatie van wilde dieren, meer bepaald het gedrag van luipaarden in Afrika. Ook wil ze het samenleven van de dieren met de lokale bevolking bevorderen.