Test online hoeveel woorden je kan onthouden in het Nederlands of in het Engels.

Wat ga je doen?

Je maakt een account aan op de website van het project. Vervolgens ga je naar 'available experiments' en kies je één versie van de test 'Hoeveel woorden onthou jij?'. Vul ze dus niet allemaal in. Je aanvaardt de gebruiksvoorwaarden en klikt op 'participate'. Volg de instructies. Je zal 7 minuten de tijd krijgen om een lijst van 40 woorden die op het scherm komt in te studeren. De woorden kunnen in het Nederlands of in het Engels zijn. Schrijf de woorden niet op en concentreer je op je taak. Na afloop moet je aangeven welke woorden je hebt onthouden. Na maximaal twee weken krijg je een e-mail om deel te nemen aan een vervolgexperiment. Bedoeling is dat je hier zo snel mogelijk op reageert. Je krijgt twee nieuwe taken waarbij je echte woorden van verzonnen woorden moet onderscheiden in het Nederlands en het Engels.

Waarom doe je mee? 

Je kan je geheugen via dit project snel testen. Zodra de onderzoekers genoeg informatie hebben, krijg je een e-mail met de gemiddelde scores en welke factoren het geheugen beïnvloeden. Je kan je gezinsleden of vrienden ook laten deelnemen en ontdekken wie er het strafste geheugen heeft! De resultaten helpen de onderzoekers te begrijpen hoe het geheugen werkt bij meertaligen. De studie kan adviezen opleveren voor het hoger onderwijs, waar steeds vaker Engels wordt gebruikt. 

Wie kan meedoen? 

Iedereen die het Nederlands als moedertaal heeft (en dus niet tweetalig is opgevoed of nu in een anderstalige omgeving woont) en enige kennis van het Engels heeft. De test werkt niet zo goed op Internet Explorer. Gebruik een andere browser, zoals Safari, Firefox of Chrome.

Ik doe mee

Reacties

Thijs.
02 Aug, 2017. 22:55
Zo vaak geprobeerd in te loggen en het lukt gewoon niet. Ofwel invalid email adres, terwijl dit perfect ok was. Ofwel foutmelding in eigen pagina...