Heb je last van een hartritmestoornis zoals boezemfibrilleren? Denk je dat dit komt door stress, pesticiden of een covid-19-infectie? Vul de vragenlijst(en) in en help onderzoekers de oorzaken achterhalen. 

Wat ga je doen?

Je surft eerst naar de website van AFIP, waar je kan kiezen om deel te nemen aan verschillende onderzoeken. De vragenlijst over boezemfibrilleren en stress kan je hier invullen. Heb je last van boezemfibrilleren en werk jij met pesticiden vanuit je werk (als landbouwer of bloemist), eet je bepaalde voedingsmiddelen, of woon je ergens waar veel met pesticiden wordt gespoten? Dan kan je de vragenlijst hier invullen. Heb je een covid-19-infectie doorgemaakt en heb je sindsdien last van boezemfibrilleren? Dan vul je deze vragenlijst in. De bijdragen zijn steeds anoniem. 

Waarom doe je mee?

Boezemfibrilleren is de meest voorkomende en complexe hartritmestoornis. De oorzaak ervan is nog niet bekend en helaas is er ook nog geen behandeling voor gevonden. Door de vragenlijsten in te vullen, help je de onderzoekers zoeken naar mogelijke behandelingen. Leveren de vragenlijsten nieuwe inzichten op, dan zetten de onderzoekers een medische studie op. Je kan ook meepraten over hartritmestoornissen op het forum

Wie kan meedoen?

Heb je last van een hartritmestoornis en wil je mee ontdekken wat de oorzaken daarvan zijn? Vul dan de vragenlijsten in. Je hebt hiervoor een pc nodig met internetverbinding. 

Wie organiseert het?

Dit project wordt georganiseerd door Bianca Brundel en Natasja de Groot. Bianca Brundel is als professor fysiologie verbonden aan Amsterdam UMC. Sinds 2016 is ze hoofd van de non-profit Atrial Fibrillation Innovation Platform (AFIP), samen met Natasja de Groot. Zij is professor cardio-elektrofysiologie en is verbonden aan het Erasmus Medical Center in Rotterdam. 

ACS - Heart failure & arrhythmia