Niet enkel mensen, maar ook dieren kunnen last hebben van verlatingsangst. Vul een online survey in en ontdek of jouw hond verlatingsangst heeft.

Wat ga je doen?

Je klikt op deze link om naar de vragenlijst te surfen. In de survey wordt gevraagd naar jouw leeftijd, geslacht, woonplaats en welke huisdieren je hebt. Daarna krijg je specifieke vragen over het gedrag van je hond. De lijst invullen kost je zo'n 20 minuten. 

Waarom doe je mee?

Honden met verlatingsangst kunnen vervelend gedrag vertonen. Ze kunnen het huis vervuilen, hard blaffen of zich agressief gedragen. Helaas zijn de oplossingen voor dit gedragsprobleem vooralsnog erg beperkt. De band met je viervoeter kan verslechteren. Door deze enquête in te vullen, geef je de onderzoekers meer inzicht in het gedrag van honden met verlatingsangst. Hierdoor kunnen wetenschappers hopelijk sneller een gepaste behandeling ontwikkelen. 

Wie kan meedoen?

De onderzoekers vragen dat de eigenaars van een hond voldoen aan een aantal voorwaarden. Je hond moet depressief of terneergeslagen zijn als je hem alleen laat, destructief gedrag vertonen, abnormale geluiden maken of zijn behoefte in huis doen als hij alleen is. Je mag niet meedoen wanneer je je hond minder dan 1 maand hebt, wanneer hij jonger dan 12 weken is of wanneer er recent een grote verandering plaatsvond in het huishouden (een baby, een verhuis, ..).gegeven dat de hond aan de hierboven vernoemde voorwaarden voldoet. Je hebt ook een computer met internetverbinding nodig.

Wie organiseert het?

Dit project kadert in de onderzoeksgroep 'Pets Can Do' van de Universiteit van Lincoln. Pets Can Do werd ontwikkeld in de School of Life Sciences, door het Animal Behavior, Cognition and Welfare Team.