Worden reuma of artritis erger als het vochtig en koud is buiten? Onderzoek aan de hand van wetenschappelijke gegevens of er inderdaad een link is tussen het weer en pijn.

Wat ga je doen?

Je krijgt grafieken te zien van de symptomen van mensen met chronische pijn en van het weer. De symptomen vind je links en zijn onder meer pijn, een slecht humeur, vermoeidheid, ochtendstijfheid en het algemene welbevinden. Rechts staat een weergrafiek waar je kan kiezen om de gegevens per uur of per dag te weergeven. De weergrafiek bevat gegevens over vochtigheid, temperatuur, windsnelheid, zichtbaarheid en luchtdruk. Zie je een duidelijke relatie tussen de symptomen aan de linkerkant en het weer aan de rechterkant, dan geef je dat aan in de hypothese onderaan. 

Waarom doe je mee?

Cloudy with a Chance of Pain is een grootschalig Brits project dat wil achterhalen of het weer invloed heeft op onze gezondheid. Pijnpatiënten, die bijvoorbeeld lijden aan artritis of andere chronische pijn, hielden hun symptomen dagelijks bij via hun smarthpone. Die gegevens krijg jij te zien. Je helpt wetenschappers om patronen te vinden in de massa aan verzamelde data en de verzamelde hypotheses na te trekken.

Wie kan meedoen?

Iedereen met internetverbinding en een computer die behoorlijk Engels begrijpt.

Wie organiseert het?

Cloudy with a Chance of Pain is een project van onder meer Arthritis Research UK, een organisatie die onderzoek naar artritis steunt om de impact van de ziekte zo laag mogelijk te houden.