Vertel onderzoekers over jouw ervaringen met pijn en geef hen ideeën voor onderzoek.

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Je kan hier klikken om rechtstreeks naar de vragenlijst te gaan. Deze bestaat uit vier rondes, die telkens polsen naar andere aspecten van jouw pijnsymptomen en de invloed ervan op jouw leven. Je kunt zelf kiezen hoeveel vragen je wilt beantwoorden en je mag in de toekomst steeds terugkomen om de lijst opnieuw in te vullen, zodat de onderzoekers een idee hebben van hoe jouw symptomen evolueren. De data worden anoniem gemaakt, zodat niemand jouw antwoorden aan jouw e-mail- of IP-adres kan linken. 

Waarom doe je mee?

Veel symptomen zoals pijn, vermoeidheid en neerslachtigheid zijn veelvoorkomend, maar erg complex en daarom vaak moeilijk om te begrijpen. Door mee te werken aan dit project en jouw eigen ervaringen met deze symptomen te delen, geef je wetenschappers ideeën voor toekomstig onderzoek. Want wie weet beter welke vragen je moet stellen dan de mensen die dagelijks met pijn moeten leven?

Wie kan meedoen?

Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit project, al is Engels begrijpen en schrijven wel vereist, omdat het een Canadees project is. Je hebt ook een pc nodig die verbonden is met het internet.

Wie organiseert het?

Dit project wordt geleid door onder meer Dr. Linda Li. Zij is verbonden als professor aan de Universiteit van British Columbia. Bovendien is ze als senior wetenschapper ook verbonden aan Arthritis Research Canada. In haar werk focust ze op de integratie van online, mobiele en draagbare tools in de gezondheidszorg.