Help de huismus door groen te laten plaatsen bij je huis of tuin in Dendermonde of Sint-Niklaas.

Wat ga je doen?

Als je je aanmeldt, wordt er (extra) groen geplaatst bij je huis of tuin. Je kunt kiezen voor groen tegen je gevel (verticaal groen), een kruidig veldje, haagplanten voor een korte haag of dichte struiken in de tuin of voortuin. Het groen wordt geplaatst door belangenorganisatie ABLLO vzw en kost in totaal 20,- euro. Nadat je hebt gekozen voor het soort groen mag je ook het soort planten kiezen. Bovendien ben je een jaar lang lid van de ABLLO vwz en ontvang je vijfmaal het magazine 't Groene Waasland zodat je de voortgang van dit project kan volgen.

Je kunt meedoen tot 31 juli 2018 door je aan te melden via een mailDe planten zullen geplaatst worden in de maanden september en oktober op afspraak.

Waarom doe je mee?

De huismus heeft het moeilijk in onze steden. Door extra groen te planten bij je huis of tuin kunnen de vogels eten blijven vinden en worden de populaties versterkt. Bovendien wordt hierdoor de buurt ecologischer en aangenamer.

Wie kan meedoen?

Iedereen die in de omgeving van Dendermonde (België) woont in de straten Noordlaan, Van Langenhovenstraat, Lodewijk Dosfelstraat en Bijlokestraat.

Iedereen die in de omgeving Sint-Niklaas (België) woont in de straten Merelstraat, Schoolstraat, St.-Jansplein, Moerlandstraat en Paddeschootdreef.

Op deze locaties zijn in het kader van een soortenbeschermingsproject onlangs nestkastjes geplaatst om de huismussen te helpen. De extra vergoening wordt in een straal van 500 meter rondom elke nestkast geplaatst. 

Huismussen project

Locaties van het project Dendermonde

Huismussen project

Locaties van het project Sint-Nicolaas 

Wie organiseert het?

Jenny Delaet is doctor in de wetenschappen en gedragsecoloog. Ze voert onderzoek naar het functioneren van ecosystemen bij Groep Terec van de UGent en is beleidsmedewerkster bij ABLLO.

Ik doe mee

Reacties