Geef jouw klachten door op infectieradar.be om de verspreiding van infectieziekten zoals COVID-19 te voorkomen. 

Wat ga je doen?

Klik hier om naar de website van infectieradar te gaan. Je geeft één keer per week door of je in de afgelopen week last had van koorts, verkoudsheidsklachten, hoest, keelpijn of verminderd ruiken en proeven. Ook wie geen symptomen heeft, wordt gevraagd om dat te melden. Heb je geen klachten, dan volstaan enkele kliks. Heb je wel klachten, dan duurt het invullen enkele minuten. 

Waarom doe je mee?

Met de gegevens van het project Infectieradar kunnen de onderzoekers de evolutie van infectieziekten vroegtijdig in kaart brengen. Zo zien ze snel wat de huidige situatie in België is en kunnen ze het beleid ondersteunen met wetenschap. Hoe meer mensen deelnemen, des te beter het beeld wordt dat de onderzoekers kunnen vormen. Iedereen kan de resultaten volgen op de website die wekelijks geüpdatet wordt. Infectieradar maakt deel uit van het Europese initiatief Influenzanet, zodat het ook mogelijk is om de resultaten voor België te vergelijken met andere landen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen die in België woont en toegang heeft tot het internet, kan deelnemen aan dit project. Ouders kunnen deelnemen namens hun minderjarige kinderen (-18 jaar). Je kan je deelname op eender welk moment stopzetten en uitschrijven. 

Wie organiseert het?

De projectleiders van Infectieradar.be zijn Pierre Van Damme, Niel Hens en Philippe Beutels. Pierre Van Damme is vaccinoloog, gewoon hoogleraar en vicedecaan Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Niel Hens is biostatisticus, gespecialiseerd in epidemiologisch modelleren en gewoon hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen en Universiteit Hasselt. Philippe Beutels is gezondheidseconoom en gewoon hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen.