Welke wilde dieren leven in de ongerepte natuur in Califorië? Kijk mee met biologen en kom het te weten. 

Wat ga je doen?

Eerst ga je naar de website van het project. Dat doe je door op deze link te klikken. Je krijgt foto's te zien, links op je scherm, die gemaakt zijn door cameravallen. Die camera's maken een foto wanneer ze beweging detecteren. Je geeft aan welk dier je ziet in de lijst rechts op je scherm. Heb je geen idee welk dier je hebt gespot? Dan klik je op 'like', waarbij je op kenmerken kan selecteren om de keuze makkelijker te maken. Zie je geen dier? Dan duid je dit eveneens aan. Je kan steeds terecht bij de Field Guide voor meer informatie.

Waarom doe je mee?

De Stebbins Cold Canyon Reserve is een van de vijf natuurreservaten die worden beheerd door de universiteit van California in Davis. In het landschap zitten verschillende camera's verborgen, die het leven van de wilde dieren vastleggen. Er worden honderden foto's gemaakt per dag, waardoor de wetenschappers wel wat hulp kunnen gebruiken met het bekijken van de beelden. 

Wie kan meedoen?

Heb je een hart voor dieren, begrijp je een mondje Engels en heb je een pc die verbonden is met het internet? Dan kan je meedoen aan dit project.

Wie organiseert het?

Laci Gerhart-Barley is de hoofdonderzoeker van het project Snapshot Stebbins en is professor Evolutie en Ecologie aan de universiteit van California Davis. In 2013 behaalde ze haar PhD in de Biologie aan de Universiteit van Kansas.