Wil jij meewerken aan onderzoek over hart- en vaatziekten? Bedenk je eigen onderzoek en werk samen met beroepswetenschappers.

Wat ga je doen?

Je kan je aanmelden via dit formulier. Je vult hier je interesses, ideeën of vragen over hart- en vaatziekten in. Binnen de twee weken krijg je antwoord. Samen met een beroepswetenschapper zoek je vervolgens antwoorden op je eigen onderzoeksvraag of -idee over hart- en vaatziekten en de factoren die deze ziekten beïnvloeden. Alle aanmeldingen worden bekeken en een commissie beslist over welke onderzoeksvragen de financiering van 1,16 miljoen euro verdeeld zal worden. 

Waarom doe je mee?

Heb je zelf een hart- of vaatziekte en heb je vragen over je medicijnen? Sport je veel en vraag je je af of dat wel gezond is voor je hart? Door je aan te melden kan je je eigen vragen en/of vragen van andere burgerwetenschappers over hart- en vaatziekten helpen te beantwoorden met behulp van wetenschappers. Zo leer je zelf meer bij over gezondheid en help je het wetenschappelijk onderzoek verder. 

Wie kan meedoen?

Inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder met de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een land van de Europese Economische Ruimte (EER) en in het bezit van een BSN kunnen een onderzoeksidee inleveren. Dat komt omdat de onderzoekers een vergoeding voorzien. Projecten kunnen starten vanaf 11 oktober 2024 en mogen maximaal 30 maanden duren.

Wie organiseert het? 

Dit project wordt georganiseerd door de Hartstichting. Samen met ZonMw wordt een vergoeding voor burgerwetenschap vrijgemaakt.