Vind jij troost in een zonsondergang, of eerder in het zien van slapende kittens? Werk mee aan een database vol troostende beelden en help het onderzoek naar betere psychotherapie. 

Wat ga je doen? 

Je surft naar de website van het project en kiest of je foto's wil uploaden of beoordelen. Vervolgens kan je een eigen foto die jou troost geeft, uploaden. Je noteert ook (in het Engels) waarom je hem zo troostend vindt en beantwoordt nog enkele vragen over jezelf (leeftijd, geslacht, ...). Als je kiest om foto's te beoordelen beantwoord je eerst ook enkele vragen over jezelf. Daarna krijg je 25 afbeeldingen te zien die anderen hebben ingestuurd. Jij moet aangeven welke gevoelens de beelden bij jou oproepen. Je kan ze ook beoordelen met een sterrensysteem.

Waarom doe je mee?

Je maakt kans op een Amazon-waardebon van 33 euro. Het doel van Project Soothe is om een database te creëren die gebruikt kan worden bij onderzoek en in psychotherapie. 

Wie kan meedoen?

Iedereen boven 12 jaar die een mondje Engels begrijpt en schrijft, kan deelnemen aan Project Soothe. Uiteraard heb je ook een computer met internetverbinding nodig.

Wie organiseert het?

Project Soothe is een project van onder meer Stella Chan. Zij is klinisch psychologe aan de Universiteit van Edinburgh en doet onderzoek naar waarom bepaalde beelden kalmerend werken. Zelf zegt Chan rustig te worden van landschapsfoto's en beelden van het platteland.