Geef via de gratis app HappyHier op verschillende momenten aan hoe gelukkig jij je voelt en help het inzicht vergroten in de invloed van de omgeving op je humeur.

Wat ga je doen?

Na het installeren van de  gratis app voor Android of iOs, en het invullen van een eenmalige vragenliljst over je achtergrond, krijg je gedurende een maand een paar keer per dag enkele korte vragen voorgelegd. Hoe gelukkig ben je? Op wat voor soort locatie bevond je je het afgelopen kwartier en waar bevind je je nu? Voor het onderzoek is het belangrijk om deze zo snel mogelijk na de melding te beantwoorden, maar gelukkig kost dit je nog geen minuut!

Beluister het fragment van VARA's Vroege Vogels over de app hier.

Waarom doe je mee?

Met dit onderzoek hopen wetenschappers overheden en bedrijven inzicht te geven in de bijdrage van de leefomgeving op het geluk van mensen, en zo op termijn veranderingen teweeg te brengen. Je eigen resultaten kun je via de app al meteen zien. Ben je op maandagen echt minder gelukkig dan op zaterdag? Of maakt werken je juist gelukkig? Tijdens een test bleken deelnemers vaak verrast door de uitkomsten van hun eigen antwoorden.

Wie kan meedoen?

Iedereen in Nederland met een smartphone op zak.