Maak een 'wetenschapstuin' op school en plant met de klas je eigen test-tulpen. Jouw observaties brengen de klimaatverandering in kaart.

Wat ga je doen?

Meld als leerkracht je klas aan op de website van het internationale tulpenproject. Bestel tulpenbollen van de soort Fosteriana Madame Lefeber, bij een van de leveranciers die je vindt op de website. Plant ze in het najaar met de klas op een open stukje grond, volgens de instructies die je op de site vindt. Via de website meld je wanneer je de bollen hebt geplant. In de lente rapporteer je wanneer het eerste groen de kop opsteekt, en vervolgens wanneer de eerste tulp bloeit. 

Waarom doe je mee?

Seizoensveranderingen in de gaten houden is belangrijk. Kinderen warm maken voor wetenschap ook. Dit project combineert beide. Als deelnemer kan je zelf op een kaart ook de observaties van andere klassen volgen. Op lange termijn kunnen de ingevoerde gegevens een teken zijn van klimaatverandering. Op de website vind je bovendien pagina's voor kinderen, en video's en achtergrondinformatie (in het Engels) om in de klas te gebruiken.

Wie kan meedoen?

Dit tulpenproject van Journey North is specifiek gericht op lagere scholen. Klassen in het hele noordelijk halfrond - Noord-Amerika, Europa en Azië - kunnen meedoen.

Wie organiseert het?

Journey North is een project van Annenberg Learner, dat leerkrachten ondersteunt en hen professioneel bijstaat doorheen hun loopbaan. Ze bieden mogelijkheden om de lessen interessanter en interactiever te maken.