Doorzoek plaatjes en kom meer te weten over het leven in de bossen down under.

Wat ga je doen?

Je analyseert de foto's die bewegingsgevoelige camera's 's nachts maken. Als een dier voor de lens beweegt, maakt het toestel steeds drie foto's. Je kan die alledrie bekijken om het dier beter te bestuderen. In het rechtermenu kan je uit enkele opties kiezen, zoals het patroon en de kleur van de vacht. Zo wordt het identificeren wat makkelijker. Heb je geen idee welk dier je ziet? Dan kan je de afbeelding ook overslaan. 

Waarom doe je mee?

Je helpt mee om de wilde dieren van West-Australië te beschermen tegen katten en vossen, die de jacht hebben geopend op kleine zoogdieren en vogels. De roofdieren kwamen oorspronkelijk niet voor in Australië, en als exoten bedreigen ze de natuurlijke fauna en flora. Door te helpen met het analyseren van de plaatjes krijgen de wetenschappers een idee van de verspreiding van de roofdieren. Zo kunnen ze de prooidieren beschermen door bijvoorbeeld hekken te plaatsen in het bedreigde gebied.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding die een mondje Engels begrijpt.

Wie organiseert het?

Dit project wordt georganiseerd door Western Shield, een organisatie die gefinancierd wordt door de Australische overheid en die de wilde dieren van het eiland wil beschermen tegen exoten, voornamelijk katten en vossen. Western Shield levert sinds 1996 een grote bijdrage aan het natuurbehoud. Dankzij de organisatie zijn veel kleine en middelgrote zoogdieren en vogels weer aan een opmars bezig.