Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in Hasselt? Bouw je sensor en meet de luchtvervuiling.

Wat ga je doen?

Je schrijft je in voor HASSELair, en schaft een sensor aan, die 15 euro kost. Verder kan je je als inwoner van Hasselt ook inschrijven voor het dragen van 'wAIRables'. Dit zijn draagbare sensoren die meten aan hoeveel luchtvervuiling je persoonlijk wordt blootgesteld. De sensor draag je voor 3 maanden alvorens je hem doorgeeft aan de volgende deelnemer. In totaal worden hier 90 Hasselaars voor gezocht. 

Waarom doe je mee?

Er bestaan al heel wat boeiende projecten over luchtkwaliteit, maar HASSELair is één van de eerste in de Limburgse hoofdstad. Dankzij jouw metingen kunnen mogelijke hotspots van luchtvervuiling worden gevisualiseerd. Door mee te meten help je mee om de lucht in Hasselt zuiver te houden. Zo blijft het aangenaam en gezond leven in de opkomende studentenstad. 

Wie kan meedoen?

Je kan meedoen met HASSELair wanneer je een inwoner bent van Hasselt en woont, sport of werkt binnen de grote buitenring. Ook jongeren van 10 tot 16 jaar die naar school gaan in Hasselt en de ruimere omgeving mogen meedoen. 

Wie organiseert het?

Ilse Vermeulen is Bio-ingenieur en Doctor in de Medische Wetenschappen. Momenteel is ze projectleider en kernonderzoeker voor het expertisecentrum “Sustainable Resources” van de hogeschool UC Leuven-Limburg.

Ik doe mee

Reacties