Wie had ooit gedacht dat je door computerspelletjes te spelen de wereld veiliger kan maken? In Monsterproof check je of nieuw ontwikkelde computersoftware helemaal waterdicht is.

Wat ga je doen?

Je geheugen, probleemoplossend vermogen en een flinke portie logica. Meer heb je niet nodig om  Monsterproof te spelen. In Monsterproof los je verschillende wiskundepuzzels op in een Fastasy-achtige setting.  Wie wat van computergames kent zal merken dat de setting wat weg heeft van het wereldberoemde League of Legends. Door het oplossen van de puzzels test je de veiligheid van nieuw ontwikkelde software. Monsterproof is één van de vijf online games van Verigames, die allemaal hetzelfde doel hebben: de computerwereld een veiligere plaats maken.  

Waarom doe je mee?

Veilige software op je computer installeren in tijden waar hacken en computervirussen geen bijzonderheden zijn, is geen overbodige luxe. Door Monsterproof te spelen, help je om de veiligheid van nieuwe software te testen op zwakke plekken. Omdat de onderzoekers zich moeten concentreren op het ontwikkelen van de software, komen ze handen te kort om diezelfde software ook intensief te testen. De Monsterproofspelers werken met velen samen, waardoor deze klus meteen veel minder zwaar wordt.

Wie kan meedoen?

Iedereen met internetverbinding en een computer.

Wie organiseert het?

Monster Proof is een initiatief van Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het overheidsinstituut houdt zich bezig met het ontwikkelen en verbeteren van militaire technologie. Crowd Sourced Formal Verification (CSFV) is de tak van DARPA die Monster Proof en Verigames in het algemeen heeft ontwikkeld. Het doel is om de surfervaring van internetgebruikers veiliger te maken.