Eeuwenlang verzamelt de mens al staaltjes uit de natuur, gaande van planten tot insecten. Help mee om deze staaltjes te digitaliseren via Notes from Nature en onderzoek te vergemakkelijken. Ook het milieu heeft er baat bij.

Wat ga je doen?

Op de projectwebsite krijg je verschillende afbeeldingen te zien van de staaltjes die opgeborgen liggen in musea. Jij moet de etiketten overtypen die de soort of vindplaats beschrijven. Je kan kiezen tussen verschillende soorten van staaltjes, gaande van planten uit Alaska tot tijgerkevers. Zo help je mee om de biodiversiteit door de eeuwen heen in kaart te brengen. Ben je zelf een wetenschapper? Dan kan je je inschrijven om ook jouw collectie te laten digitaliseren.

Waarom doe je mee?

In totaal zijn er miljarden staaltjes in de wereld. Een meerderheid daarvan is nog niet gedigitaliseerd, tot grote spijt van natuurhistorische musea. Zij willen namelijk dat alle data die zij hebben verzameld, toegankelijk is voor iedereen. Door mee te doen aan Notes from Nature kan je een belangrijke bijdrage leveren aan de database die talrijke soorten bevat. Wetenschappers kunnen de data van jaren geleden gebruiken om schattingen te doen over het klimaat of de levensomstandigheden van toen. Bovendien krijg je een unieke kijk in museumcollecties die je anders nooit te zien zou krijgen. 

Wie kan meedoen?

Kennis van het Engels is vereist. Verder heb je enkel een computer met internetverbinding nodig. 

Wie organiseert het?

Notes from Nature is een project van SERNEC (SouthEast Regional Network of Expertise and Collections), het natuurhistorisch museum van Florida, Florida State University en vele anderen.