Dankzij The Milky Way Project krijg je prachtige beelden te zien van de Melkweg. Beschrijf wat je ziet en je leert wetenschappers hoe en waar sterren geboren worden.

Wat ga je doen?

Bekijk eerst de korte tutorial voordat je van start gaat. Vervolgens krijg je gedetailleerde afbeeldingen te zien van verschillende stukken van de Melkweg. Daarop duid je gaswolken, sterrenhopen, sterrenstelsels, vreemde groene objecten (EGO's) en andere opvallende zaken aan. Dat doe je door er met de muis een cirkel rond te trekken. Je doet zoveel of zo weinig afbeeldingen als je wil.

Waarom doe je mee?

De infraroodbeelden zijn gemaakt met de Spitzer Space Telescope. Jouw classicificatie helpt wetenschappers die de 'geboorte' en het einde van sterren en sterrenstelsels bestuderen. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer met internet, en een basiskennis Engels (het project is ook beschikbaar in Frans, Spaans, Duits en enkele andere talen, maar nog niet in het Nederlands). Wie dat wil, kan zich overigens kandidaat stellen voor een Nederlandse vertaling. Stuur een mailtje naar Rob van de citizen science organisatie Zooniverse.

Wie organiseert het?

The Milky Way Project is een project van de universiteit van Oxford, het Alder Planetarium en de Spitzer Space Telescope.