Sterrenstelsels zijn geen statische hemellichamen. Ze bewegen doorheen het heelal en af en toe botsen ze met elkaar. Help mee om met Poppin' Galaxy draaiende sterrenstelsels te classificeren.

Wat ga je doen?

Je krijgt plaatjes te zien van verschillende sterrenstelsels die jij visueel moet onderzoeken. Eerst duidt je aan of de afbeelding die je voor je krijgt duidelijk genoeg is. Daarna moet je aangeven op welke manier en hoe sterk het stelsel gedraaid is. De verdraaiing kan op 4 manieren: in een L-vorm, een U-vorm, een S-vorm of helemaal niet. 

Waarom doe je mee?

Poppin' Galaxy wil de evolutie van ons heelal bestuderen door te kijken naar hoe sterk sterrenstelsels gedraaid zijn. Ook ons plaatvormige sterrenstelsel, de Melkweg, verandert van vorm door de zwaartekracht van nabije stelsels. Wanneer een sterrenstelsel sterk verdraaid is, is dit een aanwijzing dat er recent interactie geweest is met een ander stelsel. Poppin' Galaxy is de grootste studie ooit uitgevoerd over dit onderwerp. Het is ook het allereerste Koreaanse Citizen Scienceproject ooit. Je helpt mee om in totaal maar liefst 10.000 plaatjes te verklaren. 

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding kan meedoen met dit project.

Wie organiseert het?

Poppin' Galaxy is een project van WouldYouLike, een organisatie van het astronomiedepartement van de universiteit van Yonsei, Zuid-Korea.