Leg je hooikoortsklachten vast en draag bij aan een kaart van Nederland waarin de verwachting over de start en duur van het pollenseizoen te zien is.

Wat ga je doen?

Maak op de website of in de app van AllergieRadar een profiel aan door een aantal vragen over je allergie te beantwoorden. Vervolgens geef je minstens één keer per dag de intensiteit van je klachten door, op een schaal van 1 tot 10. 

Waarom doe je mee?

Alle gegevens worden direct verwerkt in de kaart van Nederland en vormen zo samen een allergieradar. Deze radar is zowel op de website als in de app te zien en geeft inzicht in het verloop van het pollenseizoen. Hoe meer mensen meedoen, hoe gedetailleerder de AllergieRadar kan worden weergegeven. Je persoonlijke allergiedagboek geeft je daarnaast inzicht in je eigen klachten.

Wie kan meedoen?

Nederlanders met hooikoortsklachten en toegang tot internet.

Wie organiseert het?

De AllergieRadar is de uitkomst van een samenwerkingsverband tussen de leerstoelgroep Milieuanalyse van Wageningen UR (oa dr. ir. Arnold van Vliet) en de Pollen Informatie Dienst van het Leids Universitair Medisch Centrum (oa  dr. Letty de Weger).