Heb je fluogele plastic voorwerpen gespot in de Schelde? Meld je waarnemingen en help mee plasticvervuiling tegen te gaan.

Wat ga je doen?

Meedoen is erg eenvoudig. Spot je een fluogeel plastic item dat wetenschappers in de Schelde hebben losgelaten, dan scan je de QR-code met je smartphone. Je kunt je melding ook doorgeven op deze website. Je komt dan rechtstreeks in contact met de onderzoekers, waarna je instructies krijgt. Nadat je het item hebt geregistreerd, leg je het terug op de oever of in het water, waar je het gevonden hebt. Zo kan het zijn reis verderzetten. 

Waarom doe je mee?

De onderzoeksgroep Ecosysteembeheer (ECOBE) van de Universiteit Antwerpen onderzoekt plasticvervuiling in de Schelde. De groep wil met dit project in kaart brengen hoe plastic zich gedraagt in een rivier. De onderzoekers lieten een reeks fluogele voorwerpen los op de Schelde, op drie locaties.Ze willen nagaan hoe lang het duurt voor het plastic vanuit de Schelde de Noordzee bereikt. Door mee te doen maak je bovendien kans op een leuke prijs. 

Wie kan meedoen?

Iedereen mag meedoen met dit project. Je hebt een smartphone nodig om de QR-code te scannen of een met het internet verbonden computer om je waarneming door te geven. 

Wie organiseert het?

Bert Teunkens is doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen. Hij onderzoekt plasticvervuiling in de Schelde.

Ik doe mee

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Reacties