Altijd al willen weten of je een snelle denker bent? Doe mee met de Memory Speed Test en help mee de geheimen van ons kortetermijngeheugen te achterhalen. 

Wat ga je doen?

Je klikt op deze link en kan meteen beginnen met het experiment. Je krijgt een set van symbolen te zien in een kadertje, die je moet onthouden. Later komen achtereenvolgens verschillende symbolen voorbij, waarbij je moet aanduiden of je ze hebt gezien in het eerste kader. Je drukt op de 1-toets op je toetsenbord voor ja en op de 0-toets voor nee. Het zijn in totaal 13 kleine testjes die enkele seconden duren. Af en toe krijg je een adempauze en mag je zelf beslissen wanneer je weer begint.  

Waarom doe je mee?

De onderzoekers willen begrijpen hoe ons kortetermijngeheugen precies werkt. In dit experiment herhalen ze bekende experimenten uit 1966, uitgevoerd door de Amerikaanse psycholoog Robert Sternberg. Na de test krijg je je resultaten meteen te zien.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een computer en internetverbinding. Let op, je kan de test niet doen met een tablet. Je hebt namelijk een toetsenbord nodig.

Wie organiseert het?

De Memory Speed Test is een experiment van Krzysztof Gajos, professor computerwetenschappen aan de universiteit van Harvard. Hij onderzoekt de interactie tussen mensen en computers en artificiële intelligentie.